top of page
laserbehandling

Medicinsk Laser

Medicinsk Laser

Ingår i Friskvårdsbidraget

Low Level Laser Therapy (LLLT) är en väl beprövad behandlingsmetod, som har använts och forskats på, sedan 1960 talet.

 

Vilka effekter ger laserbehandling i cellerna?

-Stimulerar immunförsvar

-Minskar smärta

-Reducerar inflammation

-Reducerar svullnader och ödem

-Främjar läkning

 

Evidensläget för medicinsk laser: Dubbelblinda studier visar positiva resultat på smärta vid ledvärk, nack- och ryggvärk, senbesvär, knäartros, reumatism, muskelvärk, axelsmärta, akuta skador och behandling efter operation. Positiva effekter finns uppmätta på rörlighet och livskvalitet i många studier. Laserbehandling reducerar inflammationer och därför är de flesta inflammatoriska tillstånd lämpliga att behandla.

 

Hur känns behandlingen? Laserbehandling är normalt smärtfri. De flesta upplever behandlingen som behaglig och avslappnande.

 

Hur lång tid och hur många behandlingar? Laserbehandling tar normalt 5-15 min eller längre beroende av vad som behandlas eller vilken utrustning som används. För långvariga besvär rekommenderas 4-6 behandlingar under 2 veckor, följt av utvärdering. Ibland räcker det med några få behandlingar. Akuta skador kan med fördel behandlas direkt efter skada.

Laserbehandling mot smärta och sår

45 min, 1500:-​

Laserakupunktur

Ingår i Friskvårdsbidraget

Low Level Laser Therapy (LLLT) är en väl beprövad behandlingsmetod, som har använts och forskats på, sedan 1960 talet.

 

Forskning och medicinsk erfarenhet visar på att LLLT kan framgångsrikt användas för att minska smärta och främja läkning.

 

Medicinsk laser tas upp i cellerna och påverkar blodcirkulationen, det lokala immunförsvaret, ämnesomsättningen och frisättning av ett antal olika ämnen som leder till smärtlindring. LLLT har även en nervskyddande effekt.

 

Laserstrålen ersätter nålen. Fördelarna är även de som inte gillar att bli stuckna, personer som behandlas med blodförtunnande läkemedel som Waran och blodgivare kan få akupunkturbehandling.

 

Vid akuta besvär behövs det vanligtvis det ca 2-3 behandlingar; 1 behandling/veckan. Vid kroniska besvär, behövs det ca 5-15 behandlingar; 1 behandling/veckan.

Laserakunktur

45 min, 1500:-​​

MEDICINSK LASER
LASERAKUPUNKTUR
bottom of page