dermpen1.jpg

Dermapen: Efter 4 behandling med 6 veckors mellanrum

dermapen.jpg

Dermapen: Efter 1 behandling med 6 veckors mellanrum

brynbryn.jpg

Färg och formning av bryn

Frågor

Bokningar & betalning

Det finns ingen ledig tid i onlinebokningen?


Testa att ringa till oss, skicka mail, chatta med oss eller besöka salongen så kan vi kika på en tid som fungerar för oss både. Vissa behandlingar tar vi endast emot enligt överrenskommelse, exempelvis tider på helgdagar eller övrig tid. Testa att alltid kontakta oss - innan du ger upp!
Hur gör jag vid kurbehandlingar?


I vårt bokningssystem bokar du in exemplevis 4 behandlingar med rekomenderad tidsintervall när det passar just dig, eller bokar vi in ny tid efter varje besök. Priset ändras vid betalning om det är ett kurpris. Besök salongen eller ring på 0722000439 om du är osäker.
Kan jag delbetala min bokning?


Det går utmärkt att delbetala sin behandling - gäller endast Dermapen. Du betalar efter varje behandling, men med ett recuderat pris. Totalsumman blir detsamma i slutändan.
Vilken åldersgräns har ni på behandlingar?


Vi tar emot alla som är minst 13 år på samtliga behandlingar. Är du mellan 13-18 år och drabbas av igentäpptheter, finnar och porer - boka gärna in dig på en Clear Skin Det är viktigt att redan från ung ålder använda bra hudvårdsprodukter utifrån hudens tillstånd. Vi erbjuder produkter som är lugnande men samtidigit exfolierande, antibakteriella samt har anti-inflammatoriska egenskaper.

Vanliga hudproblem

Min hud blir så flottig fram på eftermiddagen samtidigt som jag känner mig torr?


Detta är ett typiskt tecken på en hud i obalans. Många av denna symton har också en blandad hud. Kanske använder du en för stark rengöring till ansiktet som torkar ut huden (för att du tror att du har fet hud?) eller så är din fuktcreme alldeles för lätt. Huden reagerar på din torrhet genom att producera mera talg/fett för att återfukta huden. Här är det viktigt att du får din hud grundligt analyserad samt hjälp med lämpliga produkter för just dina problem. Kom in till salongen eller boka en ansiktsbehandling, så hjälper vi såklart dig!
Efter att jag fyllde 50 år kändes det som om hela min hud bara föll ihop. Jag har alltid haft väldigt bra hud och har bara behövt smörja ibland.


När vi kvinnor blir lite äldre och kommer in i klimakteriet ändras både huden och kroppen.
Huden blir torrare och tunnare pga att dina naturliga funktioner inte längre är så bra eller går långsammare. Om du aldrig har vant dig vid att sköta om din hud med bra hudvård eller har några rutiner för det – är det hög tid att sätta igång med det – om du vill bromsa åldrandet vill säga.

Det är också väldigt vanligt för kvinnor som hela livet har haft en väldigt fin hud, som de inte behövt vårda, att den plötsligt en dag liksom bara åldrats från en dag till en annan.
Men det är aldrig för sent att börja ta hand om huden! Boka en ansiktsbehandling eller besök salongen så kommer du att få all den hjälp du behöver för att få upp huden på banan igen. Många kvinnor kan drabbas av problemhud klassificeras även som acne i olika grader, även när det är äldre. Det påverkar människor ifrån alla etniska grupper. Det kan uppstå eller återuppstå hos vuxna i 20- och 30-årsåldern, men även upp till 40- och 50-årsåldern.
Det började smygandes med röda utslag runt näsan och ut på kinderna. Nu är min hud ännu känsligare och torrare. Vad gör jag nu?


Rosacea blir tyvärr bara vanligare och vanligare främst bland kvinnor i ”sin bästa ålder”.
Rosacea är oftast stressutlöst och kan debutera under en extra jobbig period i livet. Det finns också en ärftlig aspekt. Rosacea är en kronisk inflammation i kärlen på huden och de som oftast har haft akne får också vanligtvis rosacera. Tänk också på att gå igenom vad du äter. Vetemjöl, stark mat, kaffe, alkohol, värme har t.ex visat sig vara en trigger för många med rosacea.
Perioral Dermatit är en liknade hudsjukdom som oftast ser ut som röda utslag runt munnen och hakan. Orsaken kan vara för starka hudvårdsprodukter, användning av AHA-produkter, kyla eller uttorkad hud. Perioral Dermatit kan vem som få och man vet tyvärr inte exakt varför man får det. Det är en sjukdom som kommer och går, oftast har det med väder att göra. Vi på salongen kan hjälpa dig med hudvårdprodukter och behandlingar som verkligen gör skillnad och stärker upp din känsliga hud igen. Till Rosacea och Perioral Dermatit använder vi produkter för känslighy som har visat sig vara mycket effektivt på dessa hudproblem.
När jag var gravid fick jag massor av pigmentfläckar i ansiktet. Kan man göra något åt dem?


Att få pigmentförändringar under en graviditet är något som drabbar många kvinnor.
1) Här kommer det första tipset direkt – nästa gång du blir gravid, tänk på att använda solskydd varje, varje dag!
2) Boka en ansiktbehandling (Fire & Ice eller Classic Care). Vi anpassar alltid alla behadlingar utifrån dina önskemål och i detta fallet behandlingar mot pigmentförändringar från hudvårdsmärket IS Clinical.
3) Vill du aktivt jobba mot pigmenteringarna behöver du kombinera behandlingar hos oss med hemvårdsprodukter samt alltid använda solskydd året runt.
När man börjar att behandla huden kan du uppleva att pigmenteringen blir mörkare. Det är helt i sin ordning och bara ett tecken på att de har kommit högre upp mot hudytan och därför syns mer. Pigmentförändringar tar väldigt lång tid att behandla. Räkna med ca 6 – 12 månader. Så här behövs tålamod! En asisatisk hud eller mörkhyad hud kan vara ännu svårare och lilla minsta finne kan ge upphov till pigmentfläck.
Jag har mycket pormaskar eller vidgade porer, finns det något jag kan gåra åt detta?


Porerna finns i huden för att producera svett och talg som ska hjälpa huden att kylas ner, bibehålla fukten och skydda den från bakterier. Talget mjukgör och bevarar hudens pH på rätt nivå. Den så kallade syraskyddsmanteln, hudens skyddande hinna, är beroende av en viss mängd smörjande fett. Utan talg kan den inte hållas intakt, vilket gör huden mer mottaglig för främmande ämnen och fuktförlust. Synliga porer och pormaskar förekommer ofta i ansiktets t-zon (näsa, haka, panna) och kan också förekomma på kroppen.
Vad beror det på? Problem med förstorade och/eller tilltäppta porer beror främst på en obalans i hudens talgproduktion. En fet hud hud har ofta större porer eftersom den producerar mer talg. Produktionen styrs av hormoner och en ökad produktion kan vara en följd av en hormonell obalans, som vid puberteten eller klimakteriet. Män har generellt högre talgproduktion och fler vidgade porer än kvinnor på grund av högre testosteronhalt. Kvinnor i klimakteriet har lägre östrogenhalt, vilket ger högre testosteronhalt i jämförelse. Överskott av testosteron kan leda till ökad talgproduktion och mer pormaskar. Att porer upplevs större kan också bero på att huden förlorat sin elasticitet, ofta som en följd av stigande ålder, rökning eller fria radikaler. Mycket solljus påverkar storleken på porerna. UV-strålarna bryter ner hudens byggstenar, kollagenet och elastinet, vilket gör huden och porerna mindre elastiska. De kan då inte dra ihop sig lika lätt, och blir också lättare större. Hur behandlar jag detta? Pormaskar är ofta väldigt envisa och det krävs tålamod och konsekvens för att behandla dem. Vissa produkter kan dämpa talgproduktionen och verka porsammandragande. Exfoliering är en viktig del av behandlingen och även andra produkter. Kom in till salongen så hjälper vi dig!
Finne VS. Pormask


En pormask orsakas av att en por blir tilltäppt av talg och gamla hudceller, och har oftast ingen rodnad. En finne är en inflammation i talgkörteln, antingen orsakad av acnebakterier eller på grund av att man klämt pormasken med fel teknik. De behandlas dock på liknande sätt, med exfoliering och återfuktning.

Våra behandlingar

Jag vet inte riktigt vilken ansiktsbehandling jag ska ha...?


Ibland är det inte så lätt att veta vilken som passar just dig. Är det första gången rekommenderas en klassisk ansiktsbehandling på 75 min - Classic Care. I denna behandlingen ingår allt från klämmning och massage. Under behandlingen kommer vi gå igenom dina önskemål och behov. Självklart är hela behandlingen anpassade med produkter och tekniker för just din hudtyp och behov. Har du lite tid och önskar ingen klämmning, utan bara en strålande hud omedelbart? Boka en Champange Treatment - denna behandling passar alla hudtyper och tillstånd, fungerar även för dig som är känslig/rosacea. Vill du testat på våran avancerade ansiktsbehandling och önskar ingen massage eller portömning, utan endast magsika resultat. Kika på Fire & Ice. Det är en behandling som ger synliga resultat efter endast första gången. Engångsbehandling för ny lyster eller som kurbehandling för att reducera ett visst problem. Besök gärna salongen så kan vi titta på din hud och prata oss fram vilken behandling som skulle passa dig bäst.
Vad gör en kemisk peeling?


Idag är det populär med att använda syror i ansiktet för att få en fin hudhälsa. Inget som är farligt eller läskigt, utan låter värre än vad det egentligen är. AHA, BHA och PHA-syror är detsamma som en Kemisk Peeling. På salongen har vi olika sammansättningar av syrorna för att åstadkomma bästa resultat. Den vanligaste syran samtliga salonger använder är AHA-syror. Våran kemiska peeling behandling kallar vi för Fire & Ice. Den består av en sammansättning av bland annat AHA-syror, retinol och niacinamid. VAD HÄNDER EGENTLIGEN? Det finns en varierande grad av kemisk peeling som är avgörande och beroende sammansättning av syror, procenthalten och pH-koncentrationen påverkar det huden olika. Gemensama faktorer arbetar en kemisk peeling med att lösa upp ett lim som finns mellan våra döda hudceller i det överste hudlagret, epidermis. De stimulerar det mellesta hudlagret och boosta igång kollagen och elastinproduktetionen (ger huden spänst och ungdomligare intryck) Huden blir omedelbart jämnare genom att reducera pigmentfläckar, ärr och gör porerna mindre synliga. Efter behandlingen ökar man även upptaget av sina de aktiva ingredienserna i serum, kräm och mask ect. Sist men inte minst får huden en ny lyster med en mer återfuktad hud. AHA är en förkortning för Alpha Hydroxy Acid. AHA är ett samlingsnamn för flera olika typer av syror, där de effektivaste är glykolsyra. AHA-syrorna är naturligt förekommande syror som utvinns ur sockret från olika växter, därför kallas de också ofta för fruktsyror. Alfahydroxisyrorna används ofta i hudvård, med funktionen att snabba på cellförnyelsen och exfoliera (peela) bort gamla förbrukade celler från vår hudyta. De förbättrar även hudens förmåga att bevara fukt. Samtidigt som syran exfolierar hudytan så plumpas huden med fukt, vilket gör linjer och rynkor grundare. När man tar bort den grå, tråkiga ytan så lämnas plats för en fin slät hudstruktur. Det finns i huvudsak sex olika AHA-syror: Glykolsyra, Mjölksyra, Mandelsyra, Vinsyra, Citronsyra och Äppelsyra.

  • Exfolierar huden och ökar cellförnyelsen
  • Behandlar pigmenteringar, solskador och ojämn hudton
  • Binder fukt och ger lyster
  • Minskar linjer, rynkor, ojämnheter och ärr
  • Toppen för en torr eller mogen hud
BHA är en förkortning för Beta Hydroxy Acid och är ett annat namn för salicylsyra. Betahydroxisyra fungerar främst som en exfoliering. Den gör att cellerna i överhuden släpper från varandra, faller av och lämnar plats för återväxt av ny hud. Betahydroxisyra behandlar fina linjer, grov hud och ojämn pigmentering, orsakad av UV-ljus. Betahydroxisyra finns i hudvårdsprodukter och fungerar bäst i en koncentration av 1-2 procent och vid ett pH-värde på 3 till 4.
  • Exfolierar huden och ökar cellförnyelsen
  • Löser upp fett i porerna
  • Effektiv vid behandling av acne och pormaskar
  • Anti-inflammatoriska egenskaper och rodnadsdämpande
SYROR OCH SOLEN Det är ju alltid en god idé att applicera ett högt UV-skydd som sista steg i din morgonrutin som förebyggande vård mot ålderstecken och solskador, men när du använder syror är detta än mer viktigt! Detta beror på syrornas exfolierande effekt som kan göra huden lite mer solkänslig. Du kan också var lite mer försiktig med dina syror under tider då du vet att du ska vistas mycket i solen, exempelvis använda dem enbart på kvällen eller helt pausa under solsemestern. Men framförallt – alltid solskydd!
Hur många behandlingar behöver jag göra för att uppnå ett resultat?


Behandlingarna kan utföras individuellt men för att uppnå ett optimalt behandlingsresultat med strukturella och föryngrande egenskaper rekommenderas en intensiv kur på 4-6 behandlingstillfällen. Intensiv kur: En intensiv på salongen är ca varannan vecka under en kortare period. Fire & Ice eller Dermapen är den behandlingen man kan utföra i en intensiv kur. Vanlig kur: Många kan uppleva att det blir för dyrt och då rekommenderar vi var 6-8:e vecka. Det är viktigt att komplettera behandlingarna med rekommenderade hemvårdsprodukter för att uppnå och bibehålla behandlingsresultatet. Exempelvis räcker det inte bara att gå till tandläkaren och laga dina tänder en gång per år, om du inte borsta dina tänder morgon samt kväll med tandkräm och tandborste. Det är exakt samma, fast för huden.